Pentru etalări online se poate folosi siteul http://mihneafiran.ro. :)

24 de frati si DESCANTECUL lor

Discutii despre semnificatia cartilor de joc obisnuite.
Scrie răspuns
Damadeverde
membru
Mesaje: 25
Membru din: 30 Oct 2015, 01:27
Zodie: Sagetator

24 de frati si DESCANTECUL lor

Mesaj de Damadeverde » 30 Oct 2015, 01:59

Buna tuturor,

Stiu trebuie sa-mi fac o scurta prezentare:
-Bucuresti
-Trainer limbi straine
-Dama de verde :)
-Sagetator, deci pasionata de ocultism
-creativa, superficiala (!), ,,cu capul in nori``

Iata ce stiu despre etalarea cu cele 24 de carti:
-se alege cartea care reprezinta cel mai bine consultantul
-Se asaza cartea in capatul deschis al celor 24 de carti
-Se numara cartile
-Se face semnul crucii pe cartea consultantei/consultantului cu mana dreapta tinuta perpendicular pe teancul de carti (partea corespondenta degetului mic, ca la jocul cu hartia, piatra si foarfeca;mana se tine in forma de foarfeca doar ca nu se desfac degetele si se face semnul crucii pe tenacul de carti cu cartea corespondnta consultantei in capatul deschis)
-Se descanta catile in timp ce sunt amastecate. Iata descantecul:
24 de carti/24 de frati/in 24 de parti sa vaimpartiti/si sa-mi ghiciti/de dama de ..../cum zugravu zugraveste/tiparul tipareste/pictorul picteaza/bine sa stiti/bine sa-mi ghiciti/despre dragostea damei de..../de drumurile ei/asternutul ei/bucuriile si necazurile ei/si de-o fi sa fie (dorinta consultantei)...../voi sa-mi aratati
-Si se aseaza cartile cate 7 pe rand
-Raman 3 carti in mana ,,ghicitorului``. Acestea sunt folosite pentru a raspunde unor intrebari pe care le vom adresa cartilor deja etalate(Ce tine barbatul de ghinda pentru dama de rosu? sau de ce este dama de verde singura in asternut?, etc.) in cazul in care etalarea este confuza si nu se inteleg bine anumite detalii sau pur si simplu nu ni s-a raspuns unui gand anume pe care il avem sau pe care consultantul/consultanta il are.


Ce nu stiu:
-Care e faza cu cartile intoarse? Eu imi asez cartile de ficare data inainte de a le amesteca(pun asii dee trefla, inima rosie si inima neagra rasturnati, pentru a-mi pica bine in etalare)Daca nu fac asta e logic: cand adun cartile dupa o etalare acestea raman in pozitia buna(neintoarsa). Ori, daca eu le bat si doresc sa etalez din nou, cartile acelea ,,drepte`` vor veni toate rasturnate. E absolut logic!!! Cum se procedeaza de fapt?
-Cum aflu in cate puncte se intampla ceva? Stiu ca asii sunt puncte, dar nu stiu cum si unde si ce sa fac ca sa stiu in cate puncte se va intampla ce imi arata cartile
-Ce inseamna 3 popi? Reusita sau esec?
-Si, in principiu sunt interesata de cum as putea sa inteleg unde e trecutul in etalarea mea, unde e prezentul si unde e viitorul?
-Pe culoarea verde pica trei personaje: dama, valetul si popa. Eu sunt, evident, dama de verde. Cum interpretez? Cele trei personaje din etalare sunt trei ipostaze ale mele? Care sunt acele ipostaze? Stiu doar ca valetul reprezinta gandul meu. Ce sunt popa si dama?
-Pentru barbatul de care sunt interesata e valabila aceeasi regula. Daca el pica de ghinda, cele trei personaje de ghinda sunt trei ipostaze ale lui?
-Cand suntem gand la gand cu bucurie?
-Ce inseamna ,,cu toata masla?`` Cum apare asta in carti?
-Eu stiu doar ce insemna fiecare carte in parte. Am vazut cateva combinatii aici insa am nevoie sa stiu cum sa arunc o privire ,,de ansamblu``, sa-mi iau niste repere temporale (prezent, trecut, viitor si puncte)
-Ah si cum adica ,,nu se citesc cartile in rand?`` Cumadica se citesc din 7 in 7, sau pe diagonala? Eu le interpretez in rand. Si e ceva rau daca etalarea incepe cu persoajul corespondent reprezentantei? Ce inseamna ,,iese afara din carti cu o veste la un drum de seara``? Adica personajul consultantei incheie etalarea cu 7 de romb si 10 de inima neagra ca ultimele 3 carti din ultimul rand?


:(
Help!
,,Anche quando non ci sei, io mi giro a cercarti`` (G.A.)

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator