Pentru etalări online se poate folosi siteul http://mihneafiran.ro. :)

tarot

Discutii despre semnificatia cartilor de Tarot.
Arhanghelul Mihail
membru Club
Mesaje: 400
Membru din: 14 Apr 2011, 23:40
Zodie: Sagetator

tarot

Mesaj de Arhanghelul Mihail » 14 Feb 2012, 12:05

Cine poate sa-mi dea detalii despre cartea Carul pt care am cerut clarificare si a iesit diavolul
Good job with cards,they practically read theamselves.

elenatudorescu

Re: tarot

Mesaj de elenatudorescu » 14 Feb 2012, 13:37

Carul Triumfal, Arcana a 7 a,

Biblia spune ca in a 7 a zi D-zeu s-a odihnit. El a putut in sfarsit sa isi atraga atentia de la opera Sa pt ca de aici incolo ea va evolua autonom.
Aceasta descriere simbolica a unei presupuse creeatii implica de asemenea drumul omului-copil pt a deveni un adult care a stiut sa se orienteze in toate fazele creeatiei sale catre autonomie.
Astfel carul triumfal simbolizeaza controlul pe care il obtine orice individ cand ajunge sa impace contradictiile dualitatii sale, exprimata de arcana precedenta acesteia cu sens evolutiv, indragostitii, arcana 6.
In acest moment inteligenta, imparateasa-arcana 3, domina materia, imparatul- arcana 4 si astfel putem diviza arcana in intelesul combinat al acestora 3+4=7 . Doar folosind fortele proprii omul ajunge sa domine. Maturitatea inseamna responsabilitate, insarcinarea cu autonomie proprie si prin extensie a mediului inconjurator. Din acel moment providenta ii este aliat.
Carul triumfal se poate traduce in toate planurile ca fiind principiul generator si constructor, progresul, providenta, victoria, controlul si reusita.
Semnificatie generala pozitiva sau favorabila: reusita gratie propriului merit
-||- negativa sau cand este nefavorabila: obstacol in calea reusitei, surpriza neplacuta
In viata profesionala:
Pozitiv
- Meritul si ambitiile va duc la o avansare justificata in functie de realizarile pe care le faceti(se analizeaza cu celelalte carti, eventual tema divinatiei)
- O surpriza va permite sa va gasiti slujba meritata. Acesta va aduce un nou start in viata, veti avea realizari
- Reusiti la examene datorita eforturilor proprii, obtineti o licenta sau un masterat, cand intrebarea e legata de realizarea studiilor superioare sau perfectionarii, expertizarii in domeniul de munca raspunsul este afirmativ
Negativ
-Sunteti judecat de ceilalti ca fiind un oportunist exagerat, lumea va va evita; -capacitatile profesionale va sunt puse la incercare;
-Un eveniment neprevazut va strica planurile, va spulbera ambitiile si sperantele
-Trebuiesc depuse eforturi mari pentru redresarea situatiei de criza in viata dvs profesionala
-Sunteti prea independent sau tiranic in modul de a conduce
- Proasta gestionare a afacerii, departamentului in care lucrati
- Gasiti/ aveti un loc de munca in care sunteti exploatat, sau veti depunde eforturi duble sa va gasiti un job, veti depunde eforturi duble pt a va pastra jobul(depinde de context)

Viata afectiva
Pozitiv/Favorabil
-Indecizia dvs in ceea ce priveste implicarea intr-o relatie dispare, descoperiti ca va doriti o noua relatie cu adevarat
- Faceti o cucerire neprevazuta in cursul unei deplasari cu masina
- Reprezentati o partida buna/avantajoasa pentru cel cu care va vedeti sau pentru cel despre ale carui intentii intrebati
- Dragostea dvs. si a partenerului sau a unuia dintre voi sau a amandorura urmeaza dictonul: "te iubesc mai mult decat ieri si mai putin decat maine"

Negativ
- Emotiile sunt exagerate, gandurile prea departe si suspiciunea va degradeaza relatia
- Faceti concesii proaste pt a impiedica plecarea partenerului
- Partenerul este dictator sau doar interesul primeaza in implicarea sa
- Atentie! Un accident neprevazut va spulbera viitorul relatiei dvs.
- Urmari dezagreabile ale unei aventuri accidentale din trecut vor aparea in planul relatiei actuale
- Ambitiile profesionale elimina armonia relatiei
- Nelinistile afective va fac sa va pierdeti somnul

Caracterul: independenta, stapanire
Pozitiv: conciliator, diplomat, abil, rafinat, cu tact si simt al masuri, cu sange rece, controlat, valoros, generos, altruist, caritabil, progresist, echitabil, independent, talentat, merituos, estet
Negativ: ambitios, oportunist, uzurpator, arivist, orgolios, prezumptios, febril, superactiv, nesupus

Personajele pe care le poate intruchipa: un director, un sef, o persoana publica, un comis- voiajor, un diplomat, in general o persoana de 34- 35 de ani varsta corespondenta alte varste compatibile o persoana de 25 de ani, o persoana de 16 ani, o persoana de 43 de ani, 52, 61,

elenatudorescu

Re: tarot

Mesaj de elenatudorescu » 14 Feb 2012, 14:02

Varianta pentru carti intoarse
Carul Triumfal= Cheia lui Oisiris, semnificatie: cucerire
Pe toate planurile:
Pozitiv sau Drept: Lupta, concurenta, competenta, ambitii, perseverenta
Succes, victorie prin eforturi proprii, o viata echilibrata. Victorie asupra bolii sau asupra rivalilor, invingerea concurentei, infrangerea competitiei nedrepte. Puterea de a rezista ispitelor. Fidelitate, loialitate in dragoste. Calatorii fructuoase si confortabile, bune, calatoriile sunt protejate
Negativ sau Intors: Razboi, tradare, inselare, sperante, ambitii spulberate
Viata dezordonata, pasiune necontrolata, decadere. Victorie necinstita, triseu. Sanatate slaba. In ciuda dorintelor, planurile de calatorie sunt spulberate, pericol de accident, calatorie cu risc, in timpul calatoriei a avut/va avea loc un accident neprevazut.
In citire:
Daca apare in viitorul Semnificatorului poate fi citita ca victorie care va veni, in afaceri sau in sanatate. Atunci cand consultantul creste animale, este fermier, agricultor, va veni succes din activitatile sale.
Daca apare in trecutul Semnificatorului succesul s-a petrecut deja iar cartile din viitor indica daca va persista. Daca o boala s-a declansat in trecut atunci carul va fi intors in partea trecutului, daca boala apare in viitor atunci e intors in partea viitorului, daca lamele ce urmeaza carului intors nu sunt pozitive atunci se poate astepta la inrautatirea bolii si chiar la un deces cu moartea sau turnul decapitat.

elenatudorescu

Re: tarot

Mesaj de elenatudorescu » 14 Feb 2012, 14:14

Diavolul, arcana 15 : este asociata in legatura cu materia
Interpretare
Drept: dominatia materiei asupra spiritului. Tentatii, boala, o viata sexuala nesanatoasa. Lipsa de consideratie in ceea ce priveste demnitatea umana, folosirea fortei si a puterii in sens gresit.
Aceasta carte cand e dreapta mai poate reprezenta un om cu autoritate, cu putere si cu avere, un dictator suveran, o persoana care gestioneaza finantele cuiva sau o persoana care manipuleaza pe altii dupa bunul sau plac.
Intors: indepartarea lanturilor legaturii cu materialul; ruperea relatiilor abuzive, dependente, dominatoare si totalitare.
Aceasta carte cand e intoarsa mai poate reprezenta un om timid si slab, cu tendinta spre a fi ineficient si indecis. O persoana usor manipulabila, fara personalitate si cu tendinte alunecoase, care spune da tuturor chiar daca nu a judecat inainte de a aproba cuiva ceva.

Arhanghelul Mihail
membru Club
Mesaje: 400
Membru din: 14 Apr 2011, 23:40
Zodie: Sagetator

Re: tarot

Mesaj de Arhanghelul Mihail » 14 Feb 2012, 14:21

iti multumesc mult de tot de interpretare,,,cea pentru car m=a lasat fara glas,nu am gasit niciunde asa o descriere ampla a lui.
Good job with cards,they practically read theamselves.

elenatudorescu

Re: tarot

Mesaj de elenatudorescu » 14 Feb 2012, 15:01

Diavoului, arcana 15

Reprezinta fortele de contractie ale universului care sunt asociate de regula materiei.
Uneori energia este instabila cand apare aceasta carte astfel incat este necesar un control continuu absolut al problemelor chestionate.
Nascut din materie, acesta domina si prezideaza asupra tehnicilor asa- zis aplicate ale controlului cum ar fi hipnoza in domeniul psihologiei, totalitarismul dictatorial in domeniul politic si social.
In caz ca este pierdut, sensul defavorabil al lamei, controlul, situatia duce la esec in planuri, sentimente sau sanatate fizica si psihica.
D.p.d.v. al sanatatii acesta indica boli de natura psiho-somatica cu patologii psihice si prin rasfrangere in domeniul placerii la boli de natura sexuala.
Pozitiv: controlul in forta al evenimentelor
Negativ: neputinta de a controla evenimentele, o fatalitate
Viata profesionala
Pozitiv:
- Munca este bine remunerata datorita succesului firmei, domeniului de activitate, exista un monopol al pietei si o crestere semnificativa materiala prin care firma pe care o detineti sau in care lucrati reuseste sa atinga un profit cinstit
- Reusiti sa controlati situatiile de la servici, va gestionati bine resursele si astfel aveti o viata care va permite sa realizati lucrurile pe care vi le propuneti

Negativ
- O revolta va avea loc datorata tensiunilor de la locul de munca
-criza financiara ce urmeaza va arunca la pamant, adio cresterea sperata, fiecare munceste si traieste pt el si toti colegii va intorc spatele ne-mai suportand egoismul si impulsul dvs de distrugere

Viata afectiva
Pozitiv
-Va place sa va bucurati de viata. Traiti sau intalniti o pasiune devoranta bazata pe dorinta si placere/lux/confort
-Seara se anunta excelenta: o cina insotita de o conversatie pasionanta, preludiu al unor momente intime a caror senzualitate nu trebuie sa va lase niciun semn de indoiala. Amorul fizic este un scop in sine pe care il garnisiti cu un erotism torid.
- Partenerul dvs va fermeca si nimic nu poate sa va detaseze de el. Un veritabil amant, fiecare secunda petrecuta cu celalalt devine o picatura de nectar ce aprinde simturile. Financiar stati foarte bine si nu va dati inapoi de la nicio cheltuiala pt a va satisface dorintele, de exemplu dorinta de a colectiona. Veti concepe un copil daca va veti dori.

Negativ
-Violenta domina relatiile dvs. Prizonier al egoismului vostru, sclav al pasiunilor, lasati simturile sa va comande sentimentele!
- Cheltuiti peste mijloacele permisive, sunteti plin de datorii
-Intriga complica raporturile din cuplu dvs. Partenerul va inseala! Raporturile fizice cu partenerul sunt abuzive si chiar violente.
- Vi se da o spargere sau sunteti furat
-Fatalitatea planeaza asupra relatiilor

elenatudorescu

Re: tarot

Mesaj de elenatudorescu » 14 Feb 2012, 15:06

laura1976 scrie:iti multumesc mult de tot de interpretare,,,cea pentru car m=a lasat fara glas,nu am gasit niciunde asa o descriere ampla a lui.
Si am mai redactat si la diavol :hahaha: Cred ca intrebarea ta se referea la bani, nu?
Am materialele mele acasa si le mai invat asa prin scris.

elenatudorescu

Re: tarot

Mesaj de elenatudorescu » 14 Feb 2012, 15:37

Diavolul corelat cu carul cred ca ar fi sa arate succesul in ce priveste activitatea de profit/bani, diavolul fiind subiectul iar carul corespondentul sau chiar adiacentul. In cazul in care e adicent carul atunci as interpreta in sine cartile ca vorbind de o reusita financiara in urma unor demersuri de natura necunoscuta. Un posibil profit in urma unei calatorii. Invers ar mai putea fi vorba de o calatorie plina de tentatii, nu neaparat accidente negative dar sigur cu o puternica legatura cu materialul, cu banii. Primesti in mod neprevazut o suma de bani. Bancherul iti da neasteptat vestea ca poti sa imprumuti niste bani. Un posibil pretendent apare si te fascineaza prin magnetismul sau, esti fascinata de un barbat in varstele carului care a aparut sau va aparea in viata ta. Partenerul este un interesat. Lista poate continua :) ...
Daca intrebarea avea un subiect precis pentru care au fost trase cartile atunci trebuiesc adecvate semnificatiile cu problema si apoi vazut celelalte semnificatii posibile in afara raspunsului exact pe problema.

Arhanghelul Mihail
membru Club
Mesaje: 400
Membru din: 14 Apr 2011, 23:40
Zodie: Sagetator

Re: tarot

Mesaj de Arhanghelul Mihail » 14 Feb 2012, 21:34

elenatudorescu scrie:Diavolul corelat cu carul cred ca ar fi sa arate succesul in ce priveste activitatea de profit/bani, diavolul fiind subiectul iar carul corespondentul sau chiar adiacentul. In cazul in care e adicent carul atunci as interpreta in sine cartile ca vorbind de o reusita financiara in urma unor demersuri de natura necunoscuta. Un posibil profit in urma unei calatorii. Invers ar mai putea fi vorba de o calatorie plina de tentatii, nu neaparat accidente negative dar sigur cu o puternica legatura cu materialul, cu banii. Primesti in mod neprevazut o suma de bani. Bancherul iti da neasteptat vestea ca poti sa imprumuti niste bani. Un posibil pretendent apare si te fascineaza prin magnetismul sau, esti fascinata de un barbat in varstele carului care a aparut sau va aparea in viata ta. Partenerul este un interesat. Lista poate continua :) ...
Daca intrebarea avea un subiect precis pentru care au fost trase cartile atunci trebuiesc adecvate semnificatiile cu problema si apoi vazut celelalte semnificatii posibile in afara raspunsului exact pe problema.
da am facut o etalare liniara cu 5 carti voi pune si poza si da ,,in etalare au aparut si monedele dar si nebunul
precizare regele de monede mi a sarit din pachet si l am lasat pe masa posibil ca are legatura cu etalarea posibil sa nu aiba,,Nu am avut o intrebare specifica,doar am intrebat cartile ce trebuie sa stiu


Imagine
iata si etalarea in mare mi am dat seama ca este vorba despre cineva din trecut care posibil sa castige prin mijloace necinstite ,posibil aflat intr o relatie nebunatica ,,,si care este pragmatic,obtine castigul material ,materialist,si care cauta siguranta materiala,si castigul ,,9 de monede semnifica o femeie singura ,,undeva am vazut ca poate fii si bunica
Good job with cards,they practically read theamselves.

elenatudorescu

Re: tarot

Mesaj de elenatudorescu » 15 Feb 2012, 11:05

Apare o lipsa de multumire in raport cu inceperea unui nou proiect legat de bani, cineva o ia de la zero facand un demers nou in planul social. Aceasta persoana poate veni din trecut unde a avut un rol negativ iar acum se pare ca va fi nemultumita de ceea ce a castigat, ai avut certuri de la bani cu aceasta si se pare ca va fi sa abordeze totul in mod diferit acum, a descoperit ca plecarea din viata ta nu i-a adus o sansa mai buna si acum se pare ca ar vrea sa se reia povestea cu tine cu intentia ca isi doreste o noua relatie si ca te vrea in viata lui, dar in acest caz ar fi un interes foarte puternic din partea lui si o atractie irezistibila din partea ta si eu zic ca tu poti la randul tau sa profiti de situatie . Tot in varianta asta acest om incearca sa te "mituiasca" sa te imbuneze cu daruri si profita de apropierea fata de tine, poate sa iti fie un vecin care vrea sa iti va face o propunere, ceva sentimental dar mai mult material.
O varianta mult mai pozitiva ar putea fi chiar asta, apare un barbat in viata ta cu care vei incepe o noua relatie si care va fi pt tine o viata noua si mai buna, un inceput prosper in planul material, cu totul diferit.
In alta varianta ar mai putea fi ca o femeie batrana din familie sa aiba probleme cu o mostenire, cu niste bani sau terenuri la tara pentru care va face o calatorie sau tu vei fi chemata sa mergi acolo, problema te include si pe tine cumva, ceva trebuie pornit de la 0, poate fi vorba de munca acelor terenuri de gestionarea lor sau chiar de intocmirea unor acte, niste plati, ma gandesc la taxe si impozite.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator