Pagina 1 din 1

Magicianul

Scris: 30 Noi 2008, 21:42
de angi01
1 - Magicianul
A doua carte din Arcana Majora se numeste Magicianul sau Magul, in engleza The Magician sau The Magus.
Magicianul semnifica potentialul omului de a primi ce vrea in viata. Avem la indemana tot ceea ce este necesar pentru a avea totul, insa cum folosim ce avem este important. De asemenea avem nevoie si de niste teluri in viata, pe care le concretizam cu ajutorul magicianului din noi.
Cartea semnifica manipularea celor din jur si a situatiei in sine, capacitatea de-a sti ceea ce doresti si de-a atinge scopurile. Magicianul este un egoist, care nu se prea gandeste la altii si foloseste manipulatia, inteligenta si vointa pentru a-si atinge un anumit scop. Magicianul semnifica increderea in sine si puterea de a-si creea propria viata.
Cartea semnifica smecherie, manipulare, inteligenta, diplomatie si incredere in sine, dar si un om manipulativ din jurul nostru de care trebuie sa ne ferim.

Re: Magicianul

Scris: 01 Dec 2008, 22:28
de Dama de Trefla
Imagine

Corespondenta astrologica - Soare si Mercur
In domeniul afectiv, Magicianul poate reprezenta si un individ cu o puternica capacitate de seductie, de care te simti fascinat. Puterea pe care o are, si dorinta de manipulare, il face sa nu rezistam farmecelor lui si sa ii cadem la picioare.
In domeniul profesional, Magicianul ne indeamna sa aplicam toate cunostintele, sub orice forma, pt a obtine ceea ce ne-am propus. Sa luam initiativa si sa fim constienti de puterea care este in noi. Se pot obtine succese in domeniul economic, sa ducem la bun sfarsit sarcinile dificile, sa avem parte de avansari profesionale. Aflat intr-o putere de conducere, Magul actioneaza si solutioneaza toate problemele care apar.
In planul mental, Magul ne arata ca numai noi suntem raspunzatori de destinul nostru, si ca e in puterea noastra calea pe care o vom lua mai departe, noi suntem cei care ne scriem destinul.
Simboluri mitologice - constructor, inventator, mestesugar.

Re: Magicianul

Scris: 01 Dec 2008, 22:42
de mihaela
In plan relational sau cand vrem sa analizam o situatie- Magicianul inseamna un bun inceput, daca este drept, si un inceput prost al actiunilor daca e rasturnat.

Re: Magicianul

Scris: 11 Feb 2009, 18:33
de millia
Magul Rx:vointa slaba,incapacitate,nesiguranta

Re: Magicianul

Scris: 07 Feb 2017, 06:26
de hon15598