Pentru etalări online se poate folosi siteul http://mihneafiran.ro. :)

PERSONALITATEA@GRUPA SANGVINA

Discutii ce nu se incadreaza la cele de mai sus (Lenoscop, Simbol Sabian etc).
Scrie răspuns
Avatar utilizator
DINA
membru Pro
Mesaje: 1882
Membru din: 21 Oct 2008, 16:35
Zodie: Sagetator
Localitate: ARAD
Contact:

PERSONALITATEA@GRUPA SANGVINA

Mesaj de DINA » 05 Feb 2009, 20:28

Scurta caracterizare a grupelor sangvine

Sa spunem la inceput ca intre grupele sangvine si comportament a fost stabilita o corelatie riguroasa, evidentiindu-se patru temperamente diferite corespunzatoare celor patru grupe sangvine (L.Bourdel).
Grupa sanguina il exprima pe individ si zestrea sa genetica, fiind un prim factor de investigatie in orice analiza, chiar in cea psihoastrologica. Japonezii merg mai departe, acordand aceeasi importanta grupei sangvine si semnelor zodiacale in cunoasterea individului. Unii specialisti in medicina naturista din SUA (D’Amato) spun ca grupa sanguina influenteaza starea de sanatate, dand predispozitii pentru anumite boli. Sa le luam pe rand.


Grupa 0 (I)

Personalitate puternica, se adapteaza cu usurinta mediului inconjurator.Este prin excelenta un conducator, instinct de supravietuire extrem de puternic si inteligenta realista, dezvoltata si deschisa.
Comportament - stie sa se faca placut si popular. Inclinat spre exterior, sensibil la emulatie. Sensibil la onoruri, uneori poate deveni egoist si arogant.
Profesie si viata sociala - ii plac profesiile care comporta dinamism si colectivitate, comerciale si de publicitate, vanzari, invatamant si diplomatie. Meseriile vor fi tehnice si de miscare. Ii place sa locuiasca in campie, in locuri aglomerate, orase cu cartiere frecventate intens, cu multe magazine si locuri de destindere.
Conditia fizica - este predispus la alergii, ulcer si artrita. I se recomanda exercitiile aerobice care combat stresul si insomnia.


Grupa A (II)

Personalitate usor adaptabila, sensibila. Persoana constiincioasa care se identifica cu sarcinile sale. Foarte emotive si vulnerabil. Autonom si interiorizat. Rezervat si discret.
Comportament contemplativ si anxios, nu se poate dezvolta decat in armonie cu mediul inconjurator. Evita situatiile conflictuale si-si "face" griji.
Profesie si viata sociala - lucreaza in arta, creatie literara sau stiintifica. Meserii statice si autonome, prefera sa munceasca singur, mai mult decat sa se adapteze unui colectiv numeros.
Activitate fizica - pentru aceasta grupa meditatiile yoga sunt ideale, dar stresul trebuie combatut prin gimnastica de relaxare si inot.


Grupa B (III)

Personalitate echilibrata, bine organizata, cu facultati analitice foarte dezvoltate. Actioneaza urmand propriul ritm, neincercand sa se adapteze celorlalti.
Comportament impermeabil la influente exterioare, se adapteaza dificil. Nu este un afectiv, se comporta cu sange rece, cu temeritate si incredere totala in propria persoana. Autoritar, decis, impasibil si perseverant.
Profesie si viata sociala - activitati care-i cer continuitate, perseverenta si metoda.Cercetare si control, cariera militara sau in politie, dar si in expertize. Ii place sa locuiasca in orase industriale sau garnizoane, pe intinse platouri sau campii. Daca profesia i-o cere, el se muta oricand.
Activitate fizica - gimnastica in combinatie cu exercitii yoga pentru detensionare nervoasa. Jocuri sportive de echipa.


Grupa AB (IV)

Personalitate combinata intre sensibilitatea grupei A(II) si echilibrul grupei B(III). Rivalitate intre fiinta si actiune.
Comportament instabil si incoherent, desi are un temperament extremde bogat. Are memorie si imaginatie si, de asemenea, o inteligenta multiforma. Comportament dual, mereu in echilibru instabil: extrovertit si introvertit, generos si egocentric.
Profesie si viata sociala - victima multiplelor sale posibilitati, se aliaza cu cel care-ipune in valoare cel mai bine calitatile. Poate lucra oriunde si orice: tehnica, stiinta, arte, agricultura, comert, achizitii; este plin de posibilitati multiple, dar... contradictorii. Locuieste oriunde, acolo unde domneste autoritatea colectiva a regulii si traditiei. Viata sa comunitara nu trebuie sa fie o constrangere, ci un stimulent.
Activitate fizica - I se potrivesc jocurile individuale tennis de masa sau de camp. Tip competitiv.
Lucrurile pe care le iubim, ne spun cine suntem. (Sf. Toma D'Aquino)

dulceandra
membru
Mesaje: 40
Membru din: 05 Oct 2009, 16:56
Zodie: Varsator

Re: PERSONALITATEA@GRUPA SANGVINA

Mesaj de dulceandra » 19 Apr 2011, 18:53

Daca eu am B(III CU + ) cum imi dau seama ?
Rugăciunea îi ajută pe oameni să îşi tempereze mânia şi să fie mai puţin agresivi

ai260490
Mesaje: 2
Membru din: 15 Aug 2011, 11:29
Zodie: Berbec

Re: PERSONALITATEA@GRUPA SANGVINA

Mesaj de ai260490 » 15 Aug 2011, 11:30

Va multumesc pentru continut informativ si util! Daca ar fi sa-mi expun parerea, acest site e foarte interesant- pariuri online Unibet. Acesta este un serviciu foarte bun, o diversitate mare de valute electronice. La revedere!

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator