am gasit pe un forum lenormand urmatorul topic, care mi se pare mai mult decat interesant si pe care va invit, chiar va rog sa-l dezbatem, MAI ALES cu cei care se pricep un pic mai mult la astrologie
DECI:
Fiecare AN are 360 zile (+/-), impartite in zile vin cate 10 zile pt fiecare carte! Se spune ca in calendarul vechi, o Luna era impartita in 3 - a cate 10 zile fiecare . Daca ne gandim la saptamani, atunci fiecare carte ar reprezenta 1 saptamana. In concluzie, 3 carti reprezinta 1 Luna, iar fiecare Luna e reprezentata de o Zodie.
ASTFEL:
BERBECUL incepe cu cartea 3-Vapor - si daca impartim Zodia Berbec in decani, avem asa : - prima carte - 3 Vaporul ( 21martie- 30 martie )
- a doua carte - 4 Casa ( 30 martie - 10 aprilie )
- a treia carte - 5 Copacul ( 10 aprilie - 20 aprilie )
TAUR incepe cu cartea 6-Nori - impartind Zodia Taur in decani, avem asa :
- 6 Nori (21 aprilie - 1 Mai)
-7 Sarpe ( 1 Mai - 12 Mai)
-8 Sicriu ( 12 Mai - 22 Mai)
*observam astfel, asa cum spuneam mai sus, ca fiecarei carti ii corespund 10 zile.
sa incepem cu cartile pt fiecare zodie (din 3 in 3 ):
-BERBEC- 3 vaporul - luna martie
-TAUR- 6 norii - luna aprilie
-GEMENI- 9 buchetul - luna mai ( chiar e luna florilor

)
-RAC- 12 pasari - luna iunie
-LEU- 15 urs - luna iulie
-FECIOARA- 18 caine - luna august
-BALANTA- 21 munte - luna septembrie
-SCORPION - 24 inima - luna octombrie
-SAGETATOR- 27 scrisoare - luna noiembrie
-CAPRICORN - 30 crin - luna decembrie
-VARSATOR- 33 cheia - luna ianuarie
-PESTI- 36 cruce - luna februarie
Acest tablou ar fi valabil pt o etalare cu 36 de carti (etalare Pe POZITII ), care pe un an complet, ar putea sa ne dea detalii precise despre momentul cand se va intampla ceea ce prezic cartile ... saptamana, luna.
Ar fi GROZAV daca am putea sa ne dam seama si de timp ca ora ... dar aici poate numai cei care stiu f bine astrologie ar putea venii cu vreo idee ....